Focus Fm

Focus Fm este un post de radio regional cu stiri si informatii de actualitate.

Lansat in vara anului 2000 sub sigla grupului “Evenimentul romanesc” a urmat standardele performantei de mare clasa.

“Am pus la loc de cinste stirile, iar pe ascultatori mai presus de toate.”

Cu sloganul “Te scoate din normal!” s-a axat pe stiri si a urmat o politica muzicala in functie de segmentul sau de ascultatori. A adoptat formatul Adult Contemporary, publicul tinta fiind cel cu virsta cuprinsa intre 18 si 40 de ani.

O caracterizare a ascultatorului il arata pe acesta ca fiind absolvent de studii medii, cu o cultura generala satisfacatoare, o viata dinamica, angrenat in activitati care implica o nevoie mai mare de informare, in principal locuitor al mediului urban.

La patru ani de la lansare, Focus Fm si-a extins zona de emisie, devenind primul post de radio din Buzau care acopera municipiul Rimnicu Sarat si localitatile limitrofe, pana in judetul Vrancea.

Este prima retea radio din judetul Buzau, cu doua frecvente distincte: 93,8 Fm la Buzau si 104,7 la Rimnicu Sarat, ceea ce ii asigura cea mai buna acoperire in raport cu celelalte posturi radio.

In acest mod, reteaua sa a reusit sa acopere tot tronsonul de autostrada DN 2 E85. DN 1 este acoperit pina in judetul Prahova, la limita orasului Mizil. In partea de sud-est, spre judetul Braila acesta se aude pina in orasul Faurei. O investitie de anvergura urmeaza sa fie realizata in perioada urmatoare pentru o mai buna acoperire a zonei de nord a judetului, traversata de DN 10 Buzau-Brasov.

Toate productiile: jingles, promo, semnale de post sunt realizate in studiouri profesionale din Bucuresti si Londra. Ca voci de post, au colaborat cu Focus Fm actorii Claudiu Istodor (Teatrul Mic) si Stefan Sileanu (Teatrul Nottara).

Agentiile nationale de publicitate, in urma propriilor sondaje, au ales aceasta retea.

Clienti importanti (Flanco, Ford, Volkswagen, Winmarkt, Porsche Romania, McDonald’s, BCR, URSUS, Germanos, Renault si Logan) au rulat volume importante de publicitate prin intermediul acestui post de radio.

Emisiuni:

  • Focus Hits
  • Dimineata ta
  • Salut Fm
  • Jurnalul Focus Fm
  • Crazy Top 20
  • Croaziera Latina

Focus Fm se remarca si prin evenimentele de masa pe care le organizeaza in fiecare sezon. Iarna, turneele radioului reusesc sa mobilizeze mii de ascultatori in cluburi si discoteci. Vara, Festivalul Berii urmat, in lunile de toamna, de Festivalul Marcilor Traditionale (vinul din podgoriile Buzaului, cirnatii de Plescoi si covrigii de Buzau), string zeci de mii de buzoieni in locuri publice.

Ultimele doua festivaluri sunt evenimente de mare amploare care s-au desfasurat pe durata a 3 zile, timp in care, pe scenele special amenajate, s-au perindat artisti populari, ansambluri folclorice, trupe dance si etno.

Evenimentele organizate au o cota mare de incredere din partea buzoienilor atit in ce priveste modul de prezentare a spectacolelor cit si in privinta produselor promovate in cadrul actiunilor respective.

Frecvente:

Buzau – 93.8 Fm
Rimnicu Sarat – 104,7 Fm
Focsani – 97,0 Fm
Braila – 97,0 Fm
Galati – 97,0 Fm