


Radio Iasi este un post de radio regional din Iasi ce apartine de Radio Romania.
Acesta este parte a Societatii Romane de Radiodifuziune si a emis pentru prima data la 2 noiembrie 1941, sub numele de Radio Moldova.
“La 2 noiembrie 1941, rasunau pentru prima data in eter;cuvintele „Aici Radio Moldova”. In 1944, “vocea destinata scopului” a amutit. In 1956, la 1 mai, este revigorata, sub denumirea Radio Iasi (functionand ca studio teritorial, fara personalitate juridica, in cuprinsul Radiodifuziunii Romane, asa cum se intampla si astazi). Intre 1984 si 22 decembrie 1989 regimul Ceausescu i-a anulat dreptul de a emite, precum in cazul celorlalte posturi teritoriale.”
Radio Iasi emite doua programe separate, Clasic, pe 1053 KHz si FM, pe 90,8 si 96,3 MHz, putand fi receptionat atat in Romania cat si in Moldova si Ucraina.
Lider de piata si, in acelasi timp, cea mai importanta organizatie de presa din Moldova, se adreseaza locuitorilor din judetele: Bacau, Botosani, Galati, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui, Vrancea, din Republica Moldova si Ucraina, lumii globalizate a Internetului.
Separarea plajelor de auditie AM de FM (proiect Nicolae Tomescu) s-a impus ca efect al politicii privind scaderea mediei de varsta. In FM sunt abordate segmentele mai tinere de populatie, diminuandu-se riscul pierderii altor categorii prin reconstructia AM-ului.
Fiecare plaja a primit proiectia unei grile de programe adecvate; pornind de la nevoile si asteptarile publicului vizat, exprimate in si prin studiile nationale/ regionale, a devenit solubila chestiunea gasirii unor formate care sa se adreseze, in aceeasi masura, segmentelor tinere cat si segmentelor cu varsta mai ridicata.
Schimbarile, atat de fond cat si de forma, in ceea ce priveste politica editoriala, precum si eforturile depuse la nivel de promovare, se concretizeaza intr-o imagine din ce in ce mai buna pentru Radio Iasi, care ajunge sa fie perceput drept postul preferat al celor mai multi ascultatori din Moldova.
Emisiuni
- Diminetile noastre
- Radiojurnal Radio Romania
- Audienta publica; De zece ori Romania
- Oamenii Moldovei
- La microfon partidele parlamentare
- Evreii azi
- Viata altfel
- Dupa amiaza ta muzicala
- Regional expres
- Un cantec pentru fiecare
- Invitatiile Thaliei
- Radiojurnal Radi Iasi
- Interviurile Cristinei
- Muzica de catifea
- Pulsul zilei
- Pro Regio. Transfrontaliera de la Est la Est
- Ora de istorie/Convorbiri literare
- Spectacolul artei
- Europa noastra
- Traditii si cultura populara
- Doctore, spune-mi ce sa fac?
- Rusi lipoveni
- Week-end turistic
- Vremea muzicii. Muzica vremii
- Meridianele cunoasterii
- Fonoteca radio
- Romania de nota 10
- Univers muzical-armoniile sufletului
- Panoramic sportiv
- Albume muzicale
- Actualitatea militara
- Lumina credintei
- Liturghia ortodoxa
- Romania din afara
“Ne-am propus sa privim spre cultura intr-un mod disociat: atat ca produs, obiect, domeniu etc., cat si ca mod de abordare a realitatii. Pentru a fi comunicata si adresata, cultura nu mai trebuie privita sectorial, compartimentat, izolationist, ci transversal. “