Radio – muzica country

Aici poti asculta live cele mai posturi de radio online, AM, DAB si FM din lume ce transmit exclusiv muzica country.
RadioSitePlayerBrowserGen / FormatStream
ProFm Countrymuzica country
181 Fm Kickin Countrymuzica country
ABC Countrymuzica country
Absolute Country Hitsmuzica country
Country Hits Radiomuzica country
Country 100 Canadamuzica country
977 Music Country Hitsmuzica country
Radio Liechtenstein Countrymuzica country
Gumbo 94.9muzica country
Country 104 Canadamuzica country

Muzica Country este un gen muzical aparut in anii 1920 in sudul Statelor Unite. Isi are originea in Irlanda, insa are influente si din alte genuri, cum ar fi bluegrass, blues sau gospel.Incepand cu anii 1950 se simt si puternice influente de rock and roll, precum si a altor genuri ulterioare de rock.

Din primul val merita amintiti Fiddlin’ John Carson, Vernon Dalhart, Riley Puckett, Don Richardson, Ernest Stoneman, Charlie Poole and the North Carolina Ramblers si The Skillet Lickers.

Genul a fost apoi modelat si adus in forma in care il cunoastem astazi de Jimmie Rodgers si de familia Carter. Mai mult decat alte stiluri muzicale(cu posibila exceptie a blues-ului), aceasta este un ecou ce reflecta inaltimile si profunzimile vietilor colective ale audientei, ale publicului care de fapt o asculta si care pana in anii ’70 era constituit din clasa predominant muncitoare – populatia alba si in principal din partea rurala a SUA.

Stilurile de inceput, de prin anii 1920, sunt respectate si retinute mai degraba decat discreditate sau refuzate, in timp ce muzica country contemporana se indreapta spre noi teritorii, atragand astfel un nou grup de ascultatori.

Esenta ei a ramas destul de intacta inca de atunci. Temele cele mai intalnite sunt: caminul si familia, tristetea omului care munceste din greu, moartea si supararea, tradarea din partea partenerului de viata, dragostea buna ce se degradeaza, inchisoarea si pedeapsa, trenuri, cai, camioane si calatorii, natura mama dar si dezastrele, bautura si innecarea amarului.

Asadar, cand ai nevoie de o pauza de la melodiile pe care le asculti zi de zi si vrei ceva special, apeleaza la noi si la baza noastra cu radiouri online ce abordeaza acest gen muzical.